Uppdaterade Volvo hjullastare i H-serien

Published 20/2, 2018 at 16:30

Volvo Construction Equipment har lanserat hjullastarna L110H, L120H, L150H, L180H, L180H High-Lift och L220H, utrustade med mängder av uppgraderade funktioner som ger kortare cykeltider och upp till 20 % bättre bränsleekonomi.

Volvo presenterar sina hjullastare i H-serien med toppmodern teknik såsom andra generationen OptiShift och ny lastkännande hydraulik och transmission.

 

Smartare drift

L150H, L180H och L220H är baserade på de beprövade hjullastarna i G-serien och har upp till 15 % bättre bränsleekonomi, och L110H och L120H har upp till 20 % bättre bränsleekonomi. Faktorer som bidrar till den högre bränsleeffektiviteten är nästa generation OptiShift som gör det möjligt för föraren att anpassa maskinens Lock up-inkoppling, den starka motorn, optimerade redskap och den helt nya parkeringsbromsen som eliminerar dragkraftförluster. Den förbättrade OptiShift-tekniken är integrerad med Reverse By Braking-funktionen (RBB) och den nya momentomvandlaren med Lock-up som möjliggör direktdrift mellan motor och transmission.

 

Upp till 10 % mer produktiv

Hjullastarna i H-serien har uppgraderats med en ny transmission som samverkar med motorn och axlarna vilket bidrar till maskinens enastående stabilitet och effektivitet. Den nya momentomvandlaren ger större vridmoment och därmed bättre prestanda i låga hastigheter. Stegen mellan växlarna har minskats vilket ger snabbare acceleration och mjukare körning. I kombination med den avancerade lastkännande hydrauliken, som ger ännu bättre redskapsrespons och snabbare höjning och sänkning av bommen, är de uppdaterade hjullastarna i H-serien upp till 10 % mer produktiva än G-serien.

 

Fulladdad

De uppgraderade hjullastarna i H-serien är inte bara mycket effektiva. De är dessutom mycket mångsidiga och perfekta för många olika uppgifter, från material-, avfalls och återvinningshantering till upplagslastning och slagg- och blockhantering. Volvos unika TP- länksystem ger hög brytkraft och utmärkt parallellföring i hela lyftområdet. Maskinerna kan utrustas med Volvos dedikerade redskap som är fullständigt anpassade till hjullastaren, med perfekt anpassade funktioner och egenskaper. Redskapssortimentet inkluderar bland annat gafflar, gripar och många olika typer av skopor. Volvos nya rehandling- skopa har fått en ny konstruktion med konvexa sidor och förbättrat spillskydd vilket ger enklare fyllning och mindre spill. Som tillval finns lastarmsfjädring för mindre skopspill, vilket kan öka produktiviteten med upp till 20 % på ojämnt underlag.

 

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×