Pumpnyheter från WEDA och Tsurumi

Published 1/4 at 12:32

När det gäller nya dränkbara pumpar på de svenska och nordiska marknaderna så är det Atlas-Copco och Tsurumi som presenterat nyheter i denna temaartikel. Men med Bauma i antågande om någon vecka kan vi nog räkna med introduktioner från andra tillverkare på mässan.

Nu heltäckande med pumpar för dränering och slampumpning samt en helt ny serie för slurryapplikationer. Det blir lättare att välja rätt pump från det utökade utbudet eftersom alla modeller klassificeras efter användning och typ av vätska de hanterar.

 

Helt ny serie från Atlas Copcos WEDA

Den helt nya WEDA L-serien hanterar halvflytande slurryblandningar, typiskt med fina partiklar av gödsel, cement eller kol i vatten.

WEDA-portföljen innehåller nu tre serier: den utökade WEDA D-serien för avvattning, WEDA S, också utökad - för slam och helt nya WEDA L för slurry. WEDA D-pumparna hanterar både rent och smutsigt vatten, även med små partiklar av fasta ämnen. 

WEDA S-pumparna hanterar avvattning av flytande slam med större partiklar av fasta ämnen. Slurrypumparna i WEDA L-serien är de tuffaste och har de största öppningarna för att klara slurry med de mest svårhanterliga fasta ämnena.

Tillskottet till WEDA D-serien, D80, är en ny modell för avvattning. S30 och S60, de nya modellerna i S-serien, kan hantera tjockflytande, mjuk, våt lera och andra viskösa blandningar av vätska och fasta ämnen, i synnerhet från industriella processer och raffinering. 

Man har optimerat pumparnas prestanda men även satsat stort på att göra dem lättare, öka deras elektriska säkerhet, förbättra tätningskonstruktionen och förenkla installationen. 

Pumparnas tekniska specifikationer innebär att de är väl lämpade för ett brett spektrum av pumpapplikationer. De erbjuder den prestanda, driftsäkerhet och enkelhet vid användning och underhåll som krävs inom många olika branscher. 

Alla modeller har ett inbyggt system för start och motorskydd i kombination med automatisk nivåreglering som tillval. Justerbara slitagetåliga gummidiffusorer och pumphjul av härdat krom ger hållbarhet i tuffa miljöer.

WEDA-pumparna kan hantera flödeshastigheter på upp till 16 500 l/min, med märkeffekter upp till 54 kW. Det betyder att de är idealiska avvattningslösningar för många och skiftande användningar inom bygg och anläggning, industri, räddningstjänst och underhåll. Deras senaste tillägg till WEDA-portföljen gör den komplett för alla behov, enligt Atlas-Copco.

Hantering och transport underlättas betydligt av pumparnas låga vikt, som ligger 20 procent under konkurrerande produkters. Den fördelen gör dem särskilt attraktiva för uthyrning. 

 

Tsurumi släpper högpresterande pumpduo

615 är den nya toppmodellen i Tsurumis KTZ-serien som nu består av 15 modeller. Tack vare en motorkraft på 15 kW uppnår aggregatet upp till 2800 l / min med en vattenpelare på nästan 40 meter. Däremot pumparna 415 med samma motor ”bara” 2000 liter men upp till en maximal höjd på 55 meter. ”Vi lanserar den här högpresterande duon som kompletterar sig själv”, säger produktchef Stefan Himmelsbach.

De båda dränkbara pumparna kan klara av sandvatten, grundvatten och regnvatten. Vattnet kan också innehålla stenar med korndiametrar upp till 12 mm. Pumparna är tryckbeständiga mot ett pumpdjup på 25 m och har en tryckport med en diameter på fyra (modell 415) och / eller sex (modell 65) tum på utsidan.

KTZ-serien lanserades på 1980-talet och är en av de mest sålda pumparna i produktlinjen. Även den minsta modellen med en motoreffekt på bara 1,5 kW kan flytta 430 l / min upp till 21,5 m höjd. Självklart kan tillverkaren leverera exakt vad målgruppen kräver med KTZ. Höjdpunkterna i serien omfattar även den torra och körsäkra designen (motorkylning och oljesmörjning), den höga slitstyrkan (slipmedel) och den felsäkra funktionen (el). KTZ är byggt i Tsurumis megafabrik i Kyoto, som är världens största produktionsplats i sitt slag. Tsurumi tillhandahåller totalt 44 serier för direktförsäljning. Bara i Tyskland exempelvis har man 250 återförsäljare. Många pumpar kan hyras.

På mässan Bauma kommer Tsurumi att visa många andra pumpmodeller för bygg- och anläggningsprojekt. Företaget återfinns i hall A6 och monter 338. Det vankas fler nyheter i montern som man inte vill berätta om i nuläget.

Proffsen i pumpbranschen kan också se fram emot demonstrationer av dränkbara pump-modeller. Tsurumis Europe kommer också att fira sitt 35-årsjubileum i år.

www.tsurumi.se

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×