Maskinia ny generalagent för Bergmann i Sverige

Published 17/12, 2018 at 15:15

Från och med årsskiftet blir Maskinia generalagent för Bergmanns dumprar i Sverige. Maskinia kommer då erbjuda ett sortiment mellan 3-25 ton för att komplettera större dumprar från Doosan, en av Maskinias andra leverantörer.

Bergmann har tillverkat dumprar i 55 år. Det är ett familjeföretag och all tillverkning sker i Tyskland. De har era affärsområden och är bland annat leverantör till Porsche, Mercedes AMG och Audi.

”Vi är glada över att vi nu har ett samarbete med Maskinia som ny generalagent i Sverige och vi kommer satsa tillsammans för att ta hand om våra kunder och få Bergmann att växa i Sverige”, säger Hans-Hermann Bergmann, vd Bergmann.

Maskinia tar nu över ansvaret för eftermarknaden, det vill säga service och reservdelar. Den första åtgärden blir att Maskinias tekniker tillsammans med Bergmann kommer besöka alla befintliga svenska kunder för att säkerställa maximal produktivitet och framtida kondition hos dumprarna. De första maskinerna beräknas anlända till Maskinias anläggningar i början på 2019 och den stora premiären är satt till Maskiniadagarna 2019 i Linköping 8-9 februari. Därefter fortsätter lansering i Stockholm, Göteborg och Staffanstorp under tidig vår.

”Marknaden för den här typen av ’små dumprar’ växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige”, säger Fredrik Holmquist, vd Maskinia.

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×