Ett av världens starkaste varumärken byter namn

Published 30/5, 2018 at 10:45

Hitachi, ett av världens största och mest etablerade varumärken och ett begrepp inom verktygsvärlden kommer nu att gå in under ett nytt namn – HiKOKI. Bakgrunden till ändringen är att Hitachikoncernen i juli 2017 sålde sin verktygsverksamhet, Hitachi Koki Co. Ltd, till KKR, en av världens största private equity fonder.

Detta innebär rejält stärkta muskler. För KKR har i sin tur ambitionen att som global marknadsledare inom verktyg öka satsningarna på innovationer och varumärkesbyggande.

Att just HiKOKI är valt som varumärke är för att knyta an till den 70 år långa historiska kopplingen till Hitachi, samt till företagets nuvarande namn i Japan: Hitachi Koki - här i Sverige mer känt som Hitachi Power Tools.

För användare blir den synliga skillnaden att Hitachi-produkter byter namn till HiKOKI. Elverktygen kommer för övrigt att se exakt likadana ut som tidigare. Men i framtiden kommer dessa att genomgå en markant utveckling i tekniskt hänseende.

“Hitachi har ju ett oerhört omfattande produktsortiment. Stereoanläggningar, entreprenadmaskiner, rulltrappor etc. Elverktyg har varit en av de minsta divisionerna hos Hitachi och kanske kommit lite i skymundan. Det här gynnar oss eftersom all verksamhet kommer att ägnas åt elverktyg. Vi kommer att utgöra den enda divisionen, vilket betyder ökad lyhördhet gentemot användarna och ökade resurser till innovationer. Det gynnar även användarna eftersom vi också får en snabbare utveckling från idé till färdig produkt. Snabbare ut på marknaden med den allra senaste utvecklingen. Namnbytet kommer att ske under kommande höst”, berättar marknadsansvariga Diana Carlsson.

Redan nu kan man märka av ett stärkt innovativt tänkande. Man hade med sig flera starka nyheter på mässan Nordbygg fördelade på två montrar. I utomhusmontern visade man en ny mobil armeringsstation. En utmärkt lösning för temporär eller projektbaserad arbetsplats med container innehållande bockmaskin, högklipp, arbetsbänkar, armeringsupplag och arbetsplattform. Dessutom kan man arbeta under komfortabla förhållanden. Väderskyddet tillsammans med det varmbonade kontoret i containern, skapar en behaglig miljö att vistas i, oavsett väderförhållanden. Containern kan enkelt monteras upp av två personer. Med andra ord, allt på plats redan från början.

I montern inne på mässan visade man det nya inom varumärket MFT – ett produktsortiment för bl.a. skruv. MFT står för nordisk kvalité, innovativa lösningar och produkter anpassade för både vårt klimat och våra krav.

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×