Dalux vill digitalisera den svenska byggbranschen

Published 1/4 at 12:26

Danska Dalux etablerar sig i Sverige, och öppnar kontor i Stockholm och Malmö. ”Lyckad digitalisering sker i mötet mellan teknologi och människor. Därför önskar vi att vara ännu närmare våra svenska kunder”, säger Sören Westerberg som nyligen slog upp dörrarna till Dalux-kontoret i Stockholm.

Användarvänlig BIM

Dalux lösningar används redan idag på mer än 1.000 byggplatser runt omkring i Sverige till allt ifrån avvikelserapportering, egenkontroller, skyddsronder, dokumenthantering och besiktning. Den användarvänliga appen som satt företaget på kartan i Sverige, Dalux Field, integrerar 2D ritningar och 3D-modeller och är specifikt utvecklad för användning ute på byggplatsen. 

Förutom att ha ritningar och modell med sig digitalt på sin mobil, underlättar Dalux även kommunikationen mellan entreprenörer och underentreprenörer. En helt digital process, från projektering till produktion och vidare ut i drift, gör att man når högre kvalitet och att kan bygga till ett lägre pris.

        

Etablerar sig i Sverige

Kontoren i Stockholm och Malmö etableras för att assistera existerande kunder, för att få nya samarbetspartners och även för att säkra input från svenska användare i den vidare utvecklingen av Dalux programvara. 

”Vi ser fram emot komma ännu närmre våra svenska användare och intensifiera samarbetet med dem. Den svenska byggbranschen är riktigt duktig på att digitalisera genom goda processer. Ett bra exempel är de standarder organisationen BEAst utvecklar. Standarder som vi i Dalux har valt att inarbeta i vår lösning för det är den bästa vi kunde hitta i Europa”, säger Nina Lindén som är Key Account Manager för Dalux i Malmö.

Dalux är den mest nedladdade byggappen i Norden. Företaget har i allt 75 medarbetare i Europa, där över hälften är IT-utvecklare. Det är i allt seks medarbetare som är dedikerade till den svenska marknaden. Lösningarna Dalux utvecklar används globalt på mer än 30 000 projekt i 90 länder. 

www.dalux.com

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×