Centum SC10000, ny klätterställning från Scanclimber

Published 21/2, 2018 at 12:45

Den finska tillverkare av arbetsplattformar, Scanclimber, fyller 100 år och det firar man med lanseringen av nya mastklätterställningen Scanclimber Centum SC10000. Enligt tillverkaren själva så handlar det om världens starkaste mastklätterplattform. Den kraftulla plattformen kan i toppläge lyfta en nyttolast på hela 10 ton.

Scanclimber har varit en pionjär inom att bygga säkra och effektiva vertikala åtkomstlösningar och nya Centum är kanske det bästa verktyget för tunga fasadarbeten. Produkten levereras med de vanliga egenskaperna och är kompatibel med alla tidigare Scanclimber MCWP-modeller. Beroende på lastkapacitet och plattformslängd kan Centum förses med enkel- eller tvillingmastarrangemang. När det gäller mastklättringsplattformar med hög nyttolast utan att kompromissa med kvalitets- och säkerhetsparametrarna, är Scanclimber världsledande inom transportplattformslösningar. Under det senaste årtiondet har företaget kommit långt i att utveckla tunga arbetsplattformar och Centum kommer hittills att bli den största modellen.

 

Väsentlig ökning av lastkapacitet, säkerhet och stabilitet

Centum har en betydande ökning av kapaciteten eftersom det finns två 5,5 kW motorer i drivenheten som har en lyfthastighet på hela 7 m/min. Kapacitetsökningen i jämförelse med Scanclimbers tidigare modeller är anmärkningsvärd. På enkelmastarrangemang har Centum en maximal nyttolastkapacitet på 5900 kg vid en plattformslängd på 4,1 m. Detta är en 24% ökning av nyttolastkapaciteten från den tidigare starkaste SC8000 Tvillingplattformen på Centum kan ha en maximal nyttolast över 10 ton vid en plattformslängd på 15,8 m. Det här är en 20% ökning av nyttolastkapaciteten när den ligger över SC8000 med samma parametrar. I ett enda mastarrangemang kan plattformslängden förlängas upp till 20 m. Vid Twin-mastarrangemang kan plattformslängden förlängas upp till hela 48,6 m utan att riskera säkerhetsnivåerna.

 

Målmarknaden för Centum

Den här nya medlemmen av Scanclimber-familjen är en perfekt plattform för höga fasader som stenläggning, fasadelement och fönsterelementinstallation för särskilt höga byggprojekt. Att ha en stor nyttolastkapacitet är en avgörande differentierande faktor för Centum när det gäller tungt arbete vid större höjder utan att äventyra arbetsergonomin. Om nödvändigt kan plattformen vara väderskyddad och utrustad med ett brett utbud av förlängningar och lyftarmar för att säkerställa en jämn drift.

 

Mer om företaget

Scanclimber är världens ledande tillverkare inom mastklättringsutrustning för installationer. Bolaget har sitt huvudkontor i Pirkkala, Finland och tillverkning i Gniezno, Polen. Företaget sysselsätter mer än 200 personer i hela världen. Scanclimber skapar värde för sina kunder med högkvalitativa, pålitliga och flexibla vertikala åtkomstlösningar.

www.scanclimber.com

 

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×