Bona fördubblar kapaciteten när nytt distributionscenter öppnar

Published 20/2, 2018 at 15:46

Tyska Bona har genomfört sin största investering någonsin med invigningen av ett nytt distributionscenter i Limburg, Tyskland.

Med centret fördubblar Bona sin kapacitet vad gäller hantering och distribuering av varor, och introducerar ett antal miljövänliga initiativ i linje med Bonas hållbarhetsfokus. Limburg ligger mitt i Tyskland som utgör Bonas största marknad i Europa, och härifrån förses alla dotterbolag i Europa, USA, Latinamerika och Asien samt Bona Centers, distributörer och hantverkare med Bonas hela produktsortiment. När den nya 9 200 kvadratmeter stora anläggningen står klar på den 40 000 kvadratmeter stora tomten kommer den att erbjuda moderna lagerhanteringssystem och utrustning som stöder en mer effektiv distribution i linje med Bonas tillväxtplaner. Det finns även möjlighet för ytterligare en fördubbling av lagerkapaciteten i framtiden.  För Bonas kunder innebär detta bättre tillgänglighet av produkter, ökad leveranssäkerhet samt bättre kvalitet och flexibilitet när det gäller service.

 

En grön investering

Eftersom hållbarhet och miljö är högsta prioritet för Bona var det ett självklart beslut att låta bygga en distributionsanläggning med gröna egenskaper och samtidigt ett sätt att bedriva en verksamhet som har en positiv inverkan på miljön. Anläggningen är utrustad med solpaneler som genererar upp till 616 kW som högsta kapacitet, vilket gör det nya centret självförsörjande samtidigt som det kan leverera energi till det allmänna nätet. Panelerna är riktade åt öst/väst, vilket innebär att de kan generera mer kraft på morgonen och kvällen vid behov. Byggnaden har också försetts med ett ”grönt tak” för odling av specifika växter. Halva markytan kommer inte att användas för närvarande, utan i stället besås med ängsblommor för att dra till sig bin och insekter. Dessutom har 42 träd planterats på tomten.

 

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×